Pastrav infasat
PrinteazaPastrav infasat
- 4 păstrăvi
- 12 bureţi
- arpagic
- 2 mere
- 4 ramuri de mentă pentru decor
- sucul unei lămâi
- 12 felii subţiri de şuncă afumată sau bacon
- 450g paste
- 1lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştii şi se spală bine cu apă fierbinte sărată în cavitatea abdominală. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun în fiecare peşte câteva felii de măr.
Se stropesc peştii cu ulei de măsline şi se înfajoară strâns în feliile de şuncă, lăsând libere capul şi coada.
Se pun peştii în tavă împreună cu arpagicul curăţat, se presară cu sare şi piper şi se lasă în cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.
După primele 10 minute, se întorc peştii în tavă. In acest timp, se fierb pastele în apă sărată, se scurg de apă şi se pun pe un platou încălzit.
Se aşază peştii deasupra şi se ornează cu felii de măr şi cu frunze de mentă.
Pofta buna!