Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru
PrinteazaO reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul, praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel, hasmatuchi si felii de lamaie verde.
- 150 g fenicul, tocat mărunt
- 125 g praz, tocat mărunt
- 2 mere pentru desert, curăţate de coajă şi cotor, tăiate cubuleţe
- 4 păstrăvi curcubeu, de aproximativ 250 g fiecare
- sare şi piper negru
- 300 ml cidru sec
- 4 linguri de smântână dulce semidegresată
ornare:
- pătrunjel proaspăt tocat, hasmaţuchi şi felii de lămâie verde, opţional
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 190°C. Se aşază fenicul, praz şi mere pe fundul unui vas adânc sau al unei tăvi mari cât să încapă şi peştele într-un singur strat. Deasupra se aşază peştele, se sărează şi piperează şi se toarnă cidrul. Se acoperă vasul cu un capac sau cu o folie şi se lasă să se coacă la cuptor 15-20 de minute, până când peştele devine moale şi se fărâmiţează uşor
Peştele se transferă pe un platou fierbinte şi se acoperă cu folie pentru a se menţine cald. Se toarnă conţinutul vasului de la cuptor într-o cratiţă mică şi se lasă să dea în clocot. Se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă încet 5 minute, până când lichidul din el s-a evaporat un pic.
Se sărează şi se piperează după gust şi se înglobează smântână. Se serveşte presărat cu verdeaţă şi cu sos pe lângă el, ornat opţional cu lămâie.
Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru
Poftă bună!