Pastrav la gratar cu avocado si rucola
PrinteazaPastrav la gratar cu avocado si rucola din: păstrăvi proaspeţi, cumin, patrunjel, suc de lamaie, frunze de rucola, avocado, iaurt, usturoi, boia dulce, sare, piper.
- 4 păstrăvi proaspeţi, curăţaţi
- cumin
- pătrunjel
- suc de lămâie
- 600 g frunze de rucola
- 120 g avocado
Pentru vinegretă:
- 100 g iaurt
- 1 căţel de usturoi
- 1 praf boia dulce
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spală păstrăvii, se şterg şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit: se presară cumin. Se toacă verdeaţa şi se amestecă împreună cu sare, piper şi suc de lămâie. Se umplu burţile peştilor cu acest amestec şi cu felii de lămâie.
Se acoperă şi se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore. Peştii se prăjesc în tigaie sau se coc pe grătar timp de cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C.
Se prepară vinegretă: se amestecă iaurtul cu usturoi pisat, sare şi boia. Se amestecă împreună cu frunzele de salată rupte bucăţi şi cu pulpă de avocado decojită şi tăiată cuburi.
Se serveşte peştele cu salată de avocado. Se oferă eventual alături cartofi sau pâine de secară.
Pastrav la gratar cu avocado si rucola
Pofta buna!