Pastrav la gratar cu avocado si rucola

Printeaza

Pastrav la gratar cu avocado si rucola din: păstrăvi proaspeţi, cumin, patrunjel, suc de lamaie, frunze de rucola, avocado, iaurt, usturoi, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:Pastrav_la_gratar_cu_avocado_si_rucola

  • 4 păstrăvi proaspeţi, curăţaţi
  • cumin
  • pătrunjel
  • suc de lămâie
  • 600 g frunze de rucola
  • 120 g avocado

Pentru vinegretă:

  • 100 g iaurt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 praf boia dulce
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se spală păstrăvii, se şterg şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit: se presară cu­min. Se toacă verdeaţa şi se amestecă împreună cu sare, piper şi suc de lămâie. Se umplu burţile peştilor cu acest amestec şi cu felii de lămâie.

Se acoperă şi se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore. Peştii se prăjesc în tigaie sau se coc pe grătar timp de cca 20 min. în cuptorul în­cins la 200 °C.

Se prepară vinegretă: se amestecă iaurtul cu usturoi pisat, sare şi boia. Se ames­tecă împreună cu frunzele de salată rupte bucăţi şi cu pulpă de avocado decojită şi tăiată cuburi.

Se serveşte peştele cu sa­lată de avocado. Se oferă eventual alături cartofi sau pâine de secară.

Pastrav la gratar cu avocado si rucola

Pastrav_la_gratar_cu_avocado_si_rucola

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.