Pastrav la gratar cu ciuperci
PrinteazaPastrav la gratar cu ciuperci din: pastravi, sare, lamaie, rozmarin, costita afumata, ciuperci, ulei, cimbru, boia.
- 4 păstrăvi (curăţaţi)
- sare
- zeama de la 1 lămâie
- 4 crenguţe de rozmarin
- 12 felii de costiţă afumată
- 6-8 ciuperci champignon mari
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de cimbru uscat
- 1 linguriţă de boia dulce
Mod de preparare:
Se usucă bine păstrăvul în interior şi în exterior şi se freacă cu sare. Se picură peste peşte jumătate din zeama de lămâie. In burta păstrăvilor se aşează crenguţele de rozmarin.
Se înfăşoară peştii în felii de costiţă şi se fixează cu scobitori, dacă este nevoie.
Se curăţă ciupercile şi se şterg cu un prosop umed. Se amestecă uleiul de măsline cu cimbrul, sarea şi
cu zeamă de lămâie rămasă. Cu acest amestec se ung ciupercile.
Se aşează păstrăvii în tăvi de aluminiu pentru grătar sau în grătare speciale pentru peşte şi se prăjesc circa 5 minute pe fiecare parte, până când costiţa se rumeneşte. Se pun şi ciupercile în tăviţe de aluminiu şi se prăjesc pe grătar. Păstrăvii se servesc împreună cu, ciupercile.
Deasupra se presară boia.
Pofta buna!