Pastrav la gratar cu smantana
PrinteazaPastrav la gratar cu smantana
- 4 păstrăvi potriviţi
- 500 g ciuperci
- 2 kg cartofi
- 50 g unt
- 2 legături pătrunjel verde
- zeama de la 2 lămâi
- 300 g smântână
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi şi de măruntaie, îl speli bine şi îl usuci cu ajutorul unui prosop curat. îl poţi frige tăiat în două pe lung sau tăiat felii mai groase. Il sărezi şi îl frigi la foc moderat pe grătarul încins şi uns cu ulei.
După ce s-a fript (circa 30 de minute) storci peste el zeama de lămâie. Fierbi cartofii şi îi înăbuşi în unt, adaugi ciupercile şi mai laşi la foc mic.
Când este gata, presari pătrunjel tocat. Peste peşte torni smântână şi serveşti cu garnitură de cartofi şi ciuperci. Poţi servi şi un pahar de vin alb.
Poftă bună!