Pastrav cu lamaie si capere
PrinteazaO reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie.
- 2 fileuri de pastrav, cu piele
- 1/4 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 2 lingurite unt nesarat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 lingurite patrunjel tocat
- 1/2 lingurita capere
- 1 lamaie decojita, taiata
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cresteaza putin fileul de peste. Intoarce fileurile si da-le cu sare si piper. Incinge 1/2 lingura unt si uleiul de masline intr-o tigaie. Pune fileurile cu coaja in sus si prajeste-le pana cand devin aurii, cam 3 minute.
Intoarce pestele si lasa-l pe foc inca 2 minute, pana cand coaja devine crocanta. Pune apoi pestele intr-un recipient cu capac, sa se pastreze cald. Adauga restul de 1 1/2 linguri unt in tigaie si lasa-l pana cand obtii un sos maroniu .
Adauga in el sucul de lamaie, patrunjelul, caperele si bucatile de lamaie. Toarna sosul peste pastrav. Pastravul se serveste cald, imediat.
Pastrav cu lamaie si capere
Pofta buna!