Supa de morcov din: morcovi, miere, ulei, smantana. Morcovul este o leguma foarte bogata in vitamine si nutrienti, iar supa de morcovi este foarte usor de pregatit. timp de preparare 25 minute, timp de gatire 7 minute, 2-3 portii Există mai multe tipuri de morcovi, inclusiv cele cu rădăcină portocalie, violet, galbenă sau albă, fiecare […]
Pastrav cu lamaie si capere
PrinteazaPastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie.
Ingrediente:
- 2 fileuri de pastrav, cu piele
- 1/4 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 2 lingurite unt nesarat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 lingurite patrunjel tocat
- 1/2 lingurita capere
- 1 lamaie decojita, taiata
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cresteaza putin fileul de peste. Intoarce fileurile si da-le cu sare si piper.
Incinge 1/2 lingura unt si uleiul de masline intr-o tigaie. Pune fileurile cu coaja in sus si prajeste-le pana cand devin aurii, cam 3 minute.
Intoarce pestele si lasa-l pe foc inca 2 minute, pana cand coaja devine crocanta.
Pune apoi pestele intr-un recipient cu capac, sa se pastreze cald. Adauga restul de 1 1/2 linguri unt in tigaie si lasa-l pana cand obtii un sos maroniu .
Adauga in el sucul de lamaie, patrunjelul, caperele si bucatile de lamaie.
Toarna sosul peste pastrav. Pastravul se serveste cald, imediat.
Pastrav cu lamaie si capere
Pofta buna!
Litchi sau lychee – Beneficii pentru sanatate si retete
Litchi sau lychee – Beneficii pentru sanatate si retete. Lychee (Litchi chinensis) este un fruct tropical delicios, popular pentru gustul său dulce și exotic. Acesta este originar din regiunile tropicale și subtropicale ale Asiei, iar în prezent este cultivat în mai multe țări din lume. Bogat în nutrienți: Lychee este o sursă bună de vitamina […]