Patrav cu lamaie si ierburi aromatice din: pastravi, ulei de masline, lamaie, patrunjel, cimbru, marar, hrean.
Ingrediente:
2 pastravi intregi, eviscerati si curatati de slozi
1 lingura ulei de masline
1 lamaie, feliata subtire
cateva fire de ierburi aromatice (patrunjel, cimbru si marar)
hrean proaspat, ras, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Aşază păstrăvul într-o tavă unsă cu puţin ulei şi umple cavitatea peştelui cu felii de lămâie şi ierburi.
Asezonează din abundenţă şi stropeşte peştele cu uleiul rămas.
Dă tava la cuptor 20 de minute, până când peştele se coace – ochii trebuie să devină albi, iar carnea, moale la atingere.
Păstrăvul poate fi servit ca atare cu legumele tale favorite de sezon, dar pentru o aromă suplimentară, desprinde stratul superior de piele şi rade deasupra peştelui hrean proaspăt, înainte de a-l servi.
Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.