Pastrav cu lamaie si ierburi aromatice

Printeaza

Patrav cu lamaie si ierburi aromatice din: pastravi, ulei de masline, lamaie, patrunjel, cimbru, marar, hrean.

Ingrediente:Pastrav_cu_lamaie_si_ierburi_aromatice

  • 2 pastravi intregi, eviscerati si curatati de slozi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lamaie, feliata subtire
  • cateva fire de ierburi aromatice (patrunjel, cimbru si marar)
  • hrean proaspat, ras, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Aşază păstrăvul într-o tavă unsă cu puţin ulei şi umple cavitatea peştelui cu felii de lămâie şi ierburi.

Asezonează din abundenţă şi stropeşte peştele cu uleiul rămas.

Dă tava la cuptor 20 de minute, până când peştele se coace – ochii trebuie să devină albi, iar carnea, moale la atingere.

Păstrăvul poate fi servit ca atare cu legumele tale favorite de sezon, dar pentru o aromă suplimentară, desprinde stratul superior de piele şi rade deasupra peştelui hrean proaspăt, înainte de a-l servi.

Pastrav cu lamaie si ierburi aromatice

Pastrav_cu_lamaie_si_ierburi_aromatice

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti placce si:

retete

Pastravi cu pesto de patrunjel

Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru     Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]

 

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]

 

Salata de cartofi cu pastrav afumat

Salata de cartofi cu pastrav afumat

Salata de cartofi cu pastrav afumat din: cartofi, pastrav, mar, fasole verde, ceapa, rosii, salata verde, sare, iaurt, smantana, hrean. Ingrediente: 750 g cartofi 4 fileuri păstrăv afumat 1 măr 100 g fasole verde sare 30 g ceapă verde 80 g roşii 75 g salată verde 150 g iaurt 75 ml smântână 1 lingură hrean […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.