Pastrav cu lamaie si patrunjel
PrinteazaPastrav cu lamaie si patrunjel din: păstrăv, ulei de prăjit, făină de grâu, sare, piper negru măcinat, pătrunjel verde, unt, sucul de lămâie.
- 1 păstrăv potrivit ca mărime (nu mai lung decât tigaia)
- ulei de prăjit
- făină de grâu
- sare,
- piper negru măcinat
- pătrunjel verde
- unt proaspăt
- sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Păstrăvul, curăţat doar de intestine, se tăvăleşte prin făină superioară, cernută, şi se scutură uşor. Se putie la prăjit într-o tigaie mai groasă, la foc potrivit, în ulei bine încins.
Se presară cu sare şi piper, lăsându-se pe foc până ce pielea devine crocantă şi se întoarce pe partea cealaltă.
Se presară cu sare şi piper, lăsându-se pe foc (până ce pielea devine crocantă) şi pe această parte. Peştele nu se lasă prea mult pe foc, luându-se înainte de a fi complet prăjit, lăsându-se câteva minute să lucreze singură căldura în magazinată pe foc.
Se transferă pe un platou special pentru peşte, uscat.
Se toarnă deasupra uleiul rămas în tigaie. Tigaia se spală bine şi se pune în ea, pe foc mic, o lingură cu vârf de unt proaspăt, se adaugă o legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt, dar nu foarte fin, şi sucul de la o jumătate de lămâie.
Se lasă pe foc până ce untul se topeşte complet. Se toarnă peste păstrăvul aflat pe platou.
Pofta buna!
vreau si eu