Păstrăv cu legume şi bere
PrinteazaPăstrăv cu legume şi bere din: pastravi, ciuperci, telina, morcovi, fenicul, rosii, bere blonda, usturoi, scortisoara, menta, sare, piper, smantana, castraveti.
- 4 pastravi
- 500 g ciuperci
- o telina mica
- doi morcovi
- doua bucati de fenicul
- 4 rosii mari
- 500 ml bere blonda
- 4 catei de usturoi
- 4 betisoare de scortisoara
- 8 fire de menta verde
- sare
- piper
- smantana
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie jumătăţi sau sferturi.
Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Feniculul se spală şi se taie peştişori sau felii subţiri.
Se condimentează păstrăvii cu sare şi piper, se umplu cu legume, fire de mentă şi se aşază fiecare pe foiie de aluminiu.
Se strânge folia la capete, se acoperă peştii cu ciuperci şi roşii feliate, se presară scorţişoara ruptă în bucăţi şi usturoiul feliat.
Se toarnă bere peste fiecare, se condimentează, se strânge folia de aluminiu şi se pune fiecare pachet pe o tavă.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Când sunt gata se scot pe farfurii şi se desface folia de aluminiu cu grijă ca să iasă aburul.
Se serveste ca atare, cu smantana sau salata de castraveti cu menta, usturoi si smantana.
Păstrăv cu legume şi bere
Pofta buna!