Pastrav cu legume si busuioc la cuptor
PrinteazaPastrav cu legume si busuioc la cuptor din: ardei gras, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, bulion, rosii cherry, capere, masline, busuioc, pastrav, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 ardei graşi roşii
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 cepe tocate
- 1 căţel de usturoi tocat
- 50 ml vin alb
- 100 g bulion
- 250 g roşii cherry tăiate jumătăţi
- 1 lingură capere
- 2 linguri rondele de măsline negre
- 2 fire de busuioc
- 4 păstrăvi evisceraţi (a 250 g)
- sare si piper
Mod de preparare:
decojesc ardeii copţi şi se taie bucăţele. se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte ceapa, apoi se adaugă usturoiul şi se prăjesc împreună cca 1 minut apoi se adaugă ardeii graşi.
toarnă vin şi se adaugă bulion şi roşii. Se amestecă şi se dau în clocot; apoi se reduce temperatura, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10-15 minute. Eventual se mai adaugă apă sau supă.
crestează pielea păstrăvilor în mai multe locuri; se sărează, se piperează şi se ung cu ulei. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc 20 minute în cuptorul încins la 190 °C. Intre timp se pasează compoziţia de ardei; se adaugă capere şi măsline.
presară frunze de busuioc. Se serveşte alături de păstrăvii la cuptor.
Pastrav cu legume si busuioc la cuptor
Pofta buna!