Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi

Printeaza

Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei, pasta de tomate, usturoi, lamaie verde, rozmarin, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 păstăvi (250g/buc)
  • 150g măsline verzi
  • 150g măsline ne­gre
  • 1 leg. ceapa verde
  • 50ml ulei
  • l lin­gură pasta de tomate
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 lămâi verzi
  • 4-5 fire de rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu sare şi piper.

Se prăjesc în ulei la foc potrivit, până ce se rumenesc bine pe ambele părţi, apoi se scot pe o farfuriese păstrează acoperiţi la cald.

In grăsimea rămasă se căleşte la foc iute ceapa tocată mărunt, apoi după 2-3 minute se adaugă pasta de tomate.

Se prăjesc încă 1 minut la foc mai mic, după care se pun roşiile tăiate în cubuleţe.

Se adaugă măslinele, lămâile verzi tăiate în feliuţe şi se adaugă sare şi pi­per după gust.

Se pun în tigaie, în sosul format, păstrăvii prăjiţi, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasăsă fiarbă la foc mic 10 mi­nute.

Inainte cu 2 minute de a opri focul, se presară peste cele din tigaie usturoiul şi rozmari­nul, tocate mărunt.

Se servesc păstrăvii calzi, câte unul la o porţie, cu garnitură de cartofi natur şi cu sosul din tigaie.

 

Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi

 

retete

Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi

Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi din: pastrav afumat, hribi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, verdeata. Descoperă rețeta noastră exclusivă de Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi, o combinație perfectă între savoarea tradițională românească și rafinamentul ingredientelor gourmet. Ușor de pregătit, această ciorbă este un festin pentru simțuri.”   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc si eu pastravul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.