Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi din: pastrav afumat, hribi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, verdeata. Descoperă rețeta noastră exclusivă de Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi, o combinație perfectă între savoarea tradițională românească și rafinamentul ingredientelor gourmet. Ușor de pregătit, această ciorbă este un festin pentru simțuri.” […]
Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi
PrinteazaPăstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei, pasta de tomate, usturoi, lamaie verde, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 păstăvi (250g/buc)
- 150g măsline verzi
- 150g măsline negre
- 1 leg. ceapa verde
- 50ml ulei
- l lingură pasta de tomate
- 2 căţei de usturoi
- 2 lămâi verzi
- 4-5 fire de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu sare şi piper.
Se prăjesc în ulei la foc potrivit, până ce se rumenesc bine pe ambele părţi, apoi se scot pe o farfuriese păstrează acoperiţi la cald.
In grăsimea rămasă se căleşte la foc iute ceapa tocată mărunt, apoi după 2-3 minute se adaugă pasta de tomate.
Se prăjesc încă 1 minut la foc mai mic, după care se pun roşiile tăiate în cubuleţe.
Se adaugă măslinele, lămâile verzi tăiate în feliuţe şi se adaugă sare şi piper după gust.
Se pun în tigaie, în sosul format, păstrăvii prăjiţi, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasăsă fiarbă la foc mic 10 minute.
Inainte cu 2 minute de a opri focul, se presară peste cele din tigaie usturoiul şi rozmarinul, tocate mărunt.
Se servesc păstrăvii calzi, câte unul la o porţie, cu garnitură de cartofi natur şi cu sosul din tigaie.
Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi
Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi
Pofta buna!
Trebuie sa incerc si eu pastravul asta