Pastrav cu miez de nuci
PrinteazaO reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper.
- 2 pastravi de 250 gr. fiecare
- 50 gr. nuca
- faina
- 1/2 pahar rom
- 10 gr. unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante . Da sare si piper in interiorul pastravului, apoi da-l prin faina. Pune pastravul la prajit in unt, intr-o tigaie mare, tip wok, intorcandu-l pe ambele parti.
Scoate pestele din wok cu o spumiera si aseaza-l pe servete de bucatarie, ca sa se scurga de grasime. Aseaza pastravii pe un platou si intre timp prajeste miezul de nuca tocat mare. Peste nuca, toarna 1/2 pahar de rom si lasa-l sa se evapore la foc iute.
Toarna sosul obtinut peste peste. Serveste pastravul cald, cu spanac sau rosii coapte, ca garnitura. Poti inlocui miezul de nuca cu migdale prajite.
Pastrav cu miez de nuci
Pofta buna!