Pastrav cu miez de nuci

Printeaza

O reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper.

Ingrediente:Pastrav cu miez de nuci

  • 2 pastravi de 250 gr. fiecare
  • 50 gr. nuca
  • faina
  • 1/2 pahar rom
  • 10 gr. unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante . Da sare si piper in interiorul pastravului, apoi da-l prin faina. Pune pastravul la prajit in unt, intr-o tigaie mare, tip wok, intorcandu-l pe ambele parti.

Scoate pestele din wok cu o spumiera si aseaza-l pe servete de bucatarie, ca sa se scurga de grasime. Aseaza pastravii pe un platou si intre timp prajeste miezul de nuca tocat mare. Peste nuca, toarna 1/2 pahar de rom si lasa-l sa se evapore la foc iute.

Toarna sosul obtinut peste peste. Serveste pastravul cald, cu spanac sau rosii coapte, ca garnitura. Poti inlocui miezul de nuca cu migdale prajite.

Pastrav cu miez de nuci

Pastrav cu miez de nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.