Pastrav cu migdale
PrinteazaO reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper.
- 4 pastravi
- 100 g unt
- 100 g migdale feliate
- 1 praf mustar
- 3 linguri ulei
- 100 ml vin alb sec
- 5 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri faina
- 1 lingura marar uscat
- sare
- 1 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Cureti pastravii de intestine, le tai aripioarele, ii speli si-i tamponezi cu servetele absorbante cat mai bine, dupa care ii sarezi. Separat, amesteci faina, piperul macinat, mararul uscat si praful de mustar intr-un castron. Tavalesti pastravii prin acest amestec, apoi, cu ajutorul unei pensule, ii umezesti generos cu zeama de lamaie, dupa care ii treci din nou prin amestecul picant de faina si-i prajesti in ulei incins. Ii scoti pe prosoape absorbante.
Topesti untul intr-o tigaie, adaugi migdalele si le rumenesti repede pana devin aurii, apoi le scoti pe prosoape absorbante. In grasimea ramasa adaugi zeama de lamaie care mai este si vinul alb. Lasi sa fiarba pana se ingroasa, apoi adaugi migdalele si iei vasul de pe foc,
Asezi pastravii pe un platou si torni peste ei sosul cu migdalele. Ii servesti calzi cu cartofi natur presarati cu marar.
Pastrav cu migdale
Pofta buna!