Pastrav cu morcovi si spanac

Printeaza

Pastrav cu morcovi si spanac din: pastravi, morcovi, spanac, lamai, ardei capia, usturoi verde, ceapa verde, ghimbir, seminte de susan, boia dulce, sare, piper, ulei, smantana.

Ingrediente:Pastrav_cu_morcovi_si_spanac

  • 4 pastravi mai mici
  • un kilogram de morcovi
  • 600 g spanac crud
  • doua lamai
  • doi ardei capia
  • doua fire de usturoi verde
  • o legatura ceapa verde
  • 3 g ghimbir ras
  • 20 g seminte de susan
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • smantana

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. într-un bol se pun usturoiul verde, ghimbirul ras, sare, piper, boia şi cimbru după gust. Se adaugă puţin ulei şi suc de lămâie, se pasează cu un blender şi cu pasta obţinută se umplu păstrăvii.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se stropesc cu suc de lămâie, se condimentează şi se presară cu boia. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, se scot şi se prăjesc împreună cu ardeii zece minute în puţim ulei, aromaţi cu cimbru.

Ceapa verde se spală, se toacă mărunt, se căleşte în puţin ulei împreună cu spanacul, susanul şi se condimentează. Se serveşte alături de peşte şi morcovii prăjiţi.

Se serveste totul ca atare, simple sau cu smantana.

Pastrav cu morcovi si spanac

Pastrav_cu_morcovi_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.