Pastrav in sos de vin rosu
PrinteazaPastrav in sos de vin rosu
- 4 păstrăvi (250g/buc.)
- 100rnl vin roşu
- 250ml oţet de vin roşu
- 200ml supă de legume
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 2 foi de dafin
- 50ml ulei
- 1linguriţă rasă cimbru pisat
- 1 leg. pătrunjel
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă şi se şterge cu un şervet. Se pune apoi într-o tavă şi peste el se toarnă oţetul fiert. Se acoperă tava şi se lasă la rece 30 de minute, djpă care se scoate peştele din tavă şi se lasă să se scurgă bine, apoi se pune într-o altă tavă.
Separat, se pun la fiert în supa de legume ceapa şi morcovul, curăţate şi spălate. Se fierb bine, apoi se pasează. Se pune piureul obţinut în vin, se omogenizează bine sosul şi se toarnă peste păstrăvi.
Se pun în tava cu peşte foile de dafin, cimbrul, uleiul şi căţeii de usturoi, tăiaţi în feliuţe.
Se potriveşte de sare şi piper şi se pune peştele la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Se serveşte păst răvul cald cu sos din tavă şi se ornează cu rondele de lămâie.
Pofta buna!