Pastrav pane cu orez

Printeaza

Pastrav pane cu orez

Pastrav pane cu orez

Ingrediente:

  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 4 fileuri de pastrav a circa 150 g fiecare
  • 2  linguri faina
  • sare
  • □ piper proaspat macinat
  • ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, amesteca zea­ma de lamaie cu sosul Worces­tershire. Asaza fileurile proaspete intr-un vas adancit si toarna dea­supra marinata, acopera vasul si lasa compozitia la rece timp de ca­teva ore sau peste noapte.

Scoate fileurile din lichid si tamponeaza-le cu hartie absorbanta. Pune faina intr-o farfurie si amestec-o cu sare si piper proaspat macinat. Intr-un vas, incinge uleiul si rumeneste fileurile tavalite prin faina.

Lasa sa se patrunda timp de 3-5 minute, pe fiecare parte.

Fierbe orezul in apa cu sare, cimbru si 1 foaie de dafin, con­form indicatiilor inscrise pe ambalajul produsului ( circa 350 g orez cu bobul lung ) si, in momentul servirii, adauga 2 linguri unt si ver­deata proaspata, tocata marunt: marar, patrunjel.

Pestele alb cu carnea fina se combina perfect cu aroma orezului. Se bea un vin alb sec, racit bine.

Pastrav pane cu orez

Pastrav pane cu orez.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.