Pastrav pane cu orez
PrinteazaPastrav pane cu orez
Ingrediente:
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura sos Worcestershire
- 4 fileuri de pastrav a circa 150 g fiecare
- 2 linguri faina
- sare
- □ piper proaspat macinat
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, amesteca zeama de lamaie cu sosul Worcestershire. Asaza fileurile proaspete intr-un vas adancit si toarna deasupra marinata, acopera vasul si lasa compozitia la rece timp de cateva ore sau peste noapte.
Scoate fileurile din lichid si tamponeaza-le cu hartie absorbanta. Pune faina intr-o farfurie si amestec-o cu sare si piper proaspat macinat. Intr-un vas, incinge uleiul si rumeneste fileurile tavalite prin faina.
Lasa sa se patrunda timp de 3-5 minute, pe fiecare parte.
Fierbe orezul in apa cu sare, cimbru si 1 foaie de dafin, conform indicatiilor inscrise pe ambalajul produsului ( circa 350 g orez cu bobul lung ) si, in momentul servirii, adauga 2 linguri unt si verdeata proaspata, tocata marunt: marar, patrunjel.
Pestele alb cu carnea fina se combina perfect cu aroma orezului. Se bea un vin alb sec, racit bine.
Pastrav pane cu orez
Pofta buna!