Păstrăv pe pat de legume
PrinteazaO reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi, sare, piper si ulei de masline.
- 2 pastravi
- 4 rosii mari
- 1 dovlecel
- 1 morcov mare
- 2 lamai
- cateva fire de rozmarin
- 1 ceapa rosie
- 2 fire de sparanghel
- 100 ml vin alb
- 300 g cartofi noi
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Cureţi păstrăvii, îi eviscerezi, îi sărezi atât pe interior, cât şi pe exterior şi-i ungi cu ulei de măsline. Aşezi în interiorul păstrăvilor câte două felii de lămâie, două roşii tăiate cubuleţe şi rozmarin.
Intr-un vas termorezistent aşezi un pat de cartofi tăiaţi pe jumătate, roşii feliate, ceapa roşie tăiată julien, rondele de dovlecel şi morcov şi sparanghelul tăiat bucăţi. Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust, şi aşezi păstrăvii.
Stropeşti totul cu ulei de măsline şi pui vinul amestecat cu puţină apă. Acoperi vasul cu folie de aluminiu, o înţepi în 3-4 locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Scoţi folia şi introduci din nou tava la cuptor. Ungi din când în când peştele cu zeama din tavă. Când legumele şi peştele sunt pătrunse, le aşezi pe un platou şi le serveşti.
Păstrăv pe pat de legume
Pofta buna!