Pastrav pe pat de legume

Printeaza

O reteta gustoasa de pastrav pe pat de legume din: pastravi, cartofi, vinete, ceapa, rosii, suc de rosii, untdelemn, sare, piper si vin.

Ingrediente:Pastrav pe pat de legume

  • doi păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare
  • 3 cartofi
  • două vinete
  • două cepe
  • două roşii
  • două pahare de suc de roşii
  • 3-4 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper

facultativ:

  • 100 ml vin.

 

Mod de preparare:

Se spală, se curăţă şi se taie în rondele groase de un centimetru cartofii şi vinetele. Ceapa se taie solzişori. O roşie se taie felii şi alta în sferturi. Se stropeşte fundul unui vas pentru cuptor cu puţin unt­delemn, apoi se aşază câte un strat de cartofi de cartofi şi unul de vinete.

Deasupra se pun cei doi peşti, aşezaţi unul cu capul lângă coada celuilalt (cam cum vedeţi în desenele zodiacale). Se acoperă cu ceapă, se presară sare şi piper, se aşază peste păstrăvi feliile de roşii, iar sferturile de tomată se pun în colţurile vasu­lui.

Se toarnă suc de roşii diluat în apă. Dacăj se doreşte, se poate adăuga şi vin. Se pune vasul la cuptor, la foc mic, pentru 40-50 de minute. Sosul trebuie să scadă suficient, iar peştele şi legumele de deasupra lui nu trebuie să fie arse.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.