Salata de cartofi cu pastrav afumat din: cartofi, pastrav, mar, fasole verde, ceapa, rosii, salata verde, sare, iaurt, smantana, hrean. Ingrediente: 750 g cartofi 4 fileuri păstrăv afumat 1 măr 100 g fasole verde sare 30 g ceapă verde 80 g roşii 75 g salată verde 150 g iaurt 75 ml smântână 1 lingură hrean […]
Păstrăv picant la grătar – usor de preparat
PrinteazaPăstrăv picant la grătar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper, verdeata, sare.
- 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati
- 1 lingurita chimen macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 2-3 catei de usturoi pisati
- 1/2 lingurita piper
- 1 crenguta de verdeata pentru garnisire
- sare
Mod de preparare:
O încălzeşti grătarul la foc potrivit. Folosind un cuţit ascuţit, crestezi peştele pe ambele părţi.
Amesteci chimenul cu sare şi piper şi freci crestăturile cu această combinaţie.
Amesteci ingredientele rămase, pentru a face sosul marinat.
Frigi peştele 10-12 minute, ungându-l la fiecare 3 minute cu sosul marinat şi întorcându-l o singură dată.
Peştele nu trebuie pus aproape de elemenţii grătarului sau de jar. Garniseşti peştele cu verdeaţă.
Păstrăv picant la grătar
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pastrav umplut cu ardei
Pastrav umplut cu ardei din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, ciuperci, porumb, ardei, morcov, telina, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 păstrăvi 1-2 căţei de usturoi 1 pahar cu vin alb 1 lămâie nucşoară rozmarin verde pătrunjel verde ulei de măsline sare piper boia Pentru umplutura: 3-4 ciuperci proaspete 1 conservă mică […]
Pofta buna!
O sa incerc sa fac pastravul asta 🙂