Pastrav picant la gratar
PrinteazaO reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata.
- 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati
- 1 lingurita chimen macinat
- 3 linguri de ulei masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 2-3 catei de usturoi pisati
- 1/2 lingurita piper
- 1 crenguta de verdeata pentru garnisire
Mod de preparare:
Incălzeşti grătarul la foc potrivit. Folcsind un cuţit ascuţit, crestezi peştele pe ambele părţi. Amesteci chimenul cu sare şi piper şi freci crestăturile cu această combinaţie. Amesteci ingredientele rămase pentru a face sosul marinat.
Frigi peştele 10-12 minute, ungandu-l la fiecare 3 minute cu sosul marinat şi întorcându-l o singură dată. Nu puneţi peştele aproape de elemenţii grătarului sau de jar. Garniseşti peştele cu verdeaţă.
Pastrav picant la gratar
Pofta buna!