Pastrav cu piersici la cuptor

Printeaza

Pastrav cu piersici la cuptor din: pastravi, piersici, tarhon, masline, ulei de masline, lamai, dafin, rosii uscate in ulei, portocala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia, sare, piper.

Ingrediente:Pastrav_cu_piersici_la_cuptor

  • 4 pastravi mai mici
  • 8 piersici
  • tarhon
  • 200 g masline fara samburi
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • doua lamai
  • dafin
  • 60 g rosii uscate in ulei
  • o portocala
  • 4 catei de usturoi
  • miere
  • o lingurita cu ghimbir
  • sos de soia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se şterg cu un şervet şi se pun pe un platou. Intr-un bol se amestecă usturoiul pisat cu uleiul de măsline, sare şi piper după gust.

Se adaugă tarhonul tocat şi suc de lămâie.

Se ung păstrăvii cu amestec în interior şi exterior, se umplu cu roşiile uscate tocate şi cu frunze de dafin şi se aşază într-o tavă.

Se toarnă deasupra amestecul rămas, se adaugă puţină apă, se presară măslinele şi se întroduc în cuptorul încins.

Se coc la foc potrivit 15-20 de minute, se scot din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se păstrează la cald.

Piersicile se spală bine de puf, se taie în ju¬mătăţi şi se curăţă de sâmburi. Intr-un bol se amestecă două linguri cu miere ccu o lingură cu sos de soia şi ghirmbirul ras, se trec piersicile prin amestec, apoi se pun la cuptor pe o tavă cu hârtie de copt circa zece minute.

Păstrăvii se servesc alături de piersicile picante, presărate cu tarhon tocat.

Pastrav cu piersici la cuptor

Pastrav_cu_piersici_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.