Pastrav cu porumb si mazare
PrinteazaPastrav cu porumb si mazare din: pastravi, porumb, dovlecei, mazare, usturoi, ardei capia, rozmarin, unt, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, smantana, sos de parmezan.
- 4 păstrăvi
- 200 g porumb baby murat
- doi dovlecei
- 400 g mazăre
- o căpăţână de usturoi
- 4 ardei capia
- o crenguţă de rozmarin
- 75 g unt
- 4 cepe roşii
- 150 ml ulei de măsline
- o lămâie
- sare
- piper
- smântână
- sos de parmezan
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se scurg de apă.
Se ung în interior şi exterior cu ulei şi suc de lămâie, se condimentează, se umplu cu ceapa tăiată peştişori şi ace de rozmarin.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşază pe fiecare bucăţele de unt, se acoperă cu hârtie şi se introduc în cuptorul încins pentru 25-30 de minute.
Restul de unt se topeşte într-o cratiţă cu puţin ulei de măsline, se adaugă dovleceii tăiaţi rondele potrivit de groase, se condimentează şi se prăjesc până devin aurii.
Se scot cu o spumieră şi în locul lor se pune mazărea fiartă.
Se condimentează, se prăjeşte cinci minute, se adaugă ardeii capia rondele şi usturoiul necurăţat.
Se presară rozmarin, se lasă cinci minute pe foc, apoi se servesc alături de peştele cald şi porumbul baby murat.
Pastrav cu porumb si mazare
Pofta buna!