Pastrav rasol

Printeaza

Pastrav rasol din: pastravi, otet, sare.

Ingrediente:Pastrav rasol

  • păstrăvi cât mai proaspeţi
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de 4-5 l se pune apă până la jumătate, se adaugă 2-3 linguri de oţet şi sare. Peştii curăţaţi de solzi şi eviscerati se aruncă în apa fiartă şi se ţin circa 10 minute la fiert. Se scot cu o lingură mai mare (gen spumieră) şi se aşază pe un prosop pentru a se scurge.

Se servesc reci cu lămâie şi puţin ulei, sau cu sos de unt negru, sau cu maioneză mai picantă (chiar sos tartar), sau cu un alt tip de sos pentru peşte (sos olandez).

Deşi extrem de simplu de preparat, păstrăvul rasol a fost – şi mai este considerat încă – una dintre cele mai mari delicatese ale bucătăriei noastre. Marele său merit nu constă în gradul de sofisticare al reţetei de preparare, ci în gustul unic al păstrăvului de munte, mai greu de obţinut, însă incomparabil calitativ cu păstrăvul de crescătorie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.