Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice
PrinteazaO reteta delicioasa de pastrav salmonat cu ierburi aromatice din: fileuri de pastrav salmonat, dovlecei, ierburi aromatice, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 5 fileuri de păstrăv salmonat
- 4 dovlecei
- 2 vinete
- 3 linguri ierburi aromatice mixte (pătrunjel, cimbru)
- 100 g unt sărat
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie fiecare file în câte două bucăţi. Spală şi curăţă dovleceii şi vinetele, taie-le felii, sărează-le, lasă-le la scurs şi frige-le pe grătar pe ambele părţi. Freacă untul cu ierburile aromatice până se omogenizează.
Pune-l pe o bucată de hârtie de copt şi dă-i forma dreptunghiulară, apoi aşază-1 în frigider. Frige bucăţile de păstrăv într-o tigaie unsă cu ulei şi condimentează-le cu sare şi piper.
Serveşte bucăţile de păstrăv aşezate una peste alta, cu untul deasupra şi cu garnitură de legume fripte, condimentate cu sare, piper şi un firicel de ulei.
Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice
Pofta buna!