Păstrăv în sare

Printeaza

O reteta de pastrav in sare din: pastravi, sare grunjoasa si lamaie.

Ingrediente:Păstrăv în sare

  • 1-2 pastravi
  • 2 kg sare grunjoasa
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Spală bine peştele, curăţă-l şi tamponează-l cu un şervet. Stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi pune în interior puţină răzătură de lămâie, într-un tavă termorezistentă, presară un strat de sare de aproximativ un deget. Aşază peştii şi acoperă-i cu restul de sare.

Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră, până când sarea de deasupra se pietrifică. Sparge uşor crusta, scoate peştele pe un platou şi serveşte-l cu puţină pastă de usturoi.

Pentru pasta de usturoi, freacă vreo cinci căţei zdrobiţi cu o linguriţă cu oţet şi patru linguriţe cu ulei. Adaugă treptat o ceşcuţă cu apă şi e gata.

Păstrăv în sare

Păstrăv în sare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.