Păstrăv în sare
PrinteazaO reteta de pastrav in sare din: pastravi, sare grunjoasa si lamaie.
- 1-2 pastravi
- 2 kg sare grunjoasa
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Spală bine peştele, curăţă-l şi tamponează-l cu un şervet. Stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi pune în interior puţină răzătură de lămâie, într-un tavă termorezistentă, presară un strat de sare de aproximativ un deget. Aşază peştii şi acoperă-i cu restul de sare.
Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră, până când sarea de deasupra se pietrifică. Sparge uşor crusta, scoate peştele pe un platou şi serveşte-l cu puţină pastă de usturoi.
Pentru pasta de usturoi, freacă vreo cinci căţei zdrobiţi cu o linguriţă cu oţet şi patru linguriţe cu ulei. Adaugă treptat o ceşcuţă cu apă şi e gata.
Păstrăv în sare
Pofta buna!