Pastrav cu seminte umplut cu legume
PrinteazaO reteta gustoasa de pastrav umplut cu orez, ceapa verde, usturoi, ulei, faina, sofran, sare, morcovi, pastarnac, ulei, lamaie, seminte de floarea soarelui decojite.
- 2 pastravi
- 4 linguri orez
- 2 fire ceapă verde
- 3 căţei usturoi
- 2 linguri, ulei
- 2 linguri făină
- 1 vârf lingurita de sofran
- sare
Ingrediente garnitura:
- 2 morcovi
- 2 rădăcini păstârnac
- 1 lingură ulei
- 1 lămâie
- 1 linguriţă seminţe de floarea-soarelui decoiite
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de intestine, se spală bine şi se usucă cu prosoape absorbante. Se căleşte în două linguri de ulei, ceapa verde tocată, se adaugă orezul, o cană de apă fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când orezul este fiert, se adaugă şofranul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se ung păstrăvii cu ulei, se presară cu sare, piper, făină şi usturoi pisat şi se umplu cu compoziţia de orez. Se aşază într-o tava unsă cu ulei şi se introduc la cuptor pentru 30 de minute.
Se taie legumele fâşii fine sau se rad, se pun la călit în două linguri cu ulei şi 50 ml apă. Se Iasă până se înmoaie foarte puţin. Peştele se serveşte alături de legumele călite, felii de lămâie şi presărat cu seminţe de floarea-soarelui.
Pastrav umplut cu legume
Pofta buna!