Pastrav cu sos frantuzesc

Printeaza

Pastrav cu sos frantuzesc din: pastravi, otet, unt, ulei, ciuperci, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi medii
  • 2 linguri cu oţet
  • 2 linguri cu unt
  • 6 linguri cu ulei
  • 200 g ciuperci
  • 100 ml vin alb
  • 2 gălbenuşuri crude
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală păstrăvii, taie-le capetele şi pune-i la fiert în apă cu oţet, boabe de piper şi o foaie de dafin.

După 15 minute, scoate-i pe un platou.

Taie ciupercile felii, pune-le la călit în unt cu usturoiul pisat.

După ce s-au înmuiat, adaugă vinul şi pătrunjelul tocat. Mai lasă pe foc 20 de minute ca să scadă.

Freacă gălbenuşurile cu ulei până obţii o maioneză. Toarn-o peste ciupercile călduţe.

Amestecă energic, să nu se taie maioneza. Potriveşte de sare şi piper.

Toarnă sosul peste păstrăvii fierţi si serveste.

 

Pastrav cu sos frantuzesc

Pastrav_cu_sos_frantuzesc

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.