Pastrav cu sos frantuzesc
PrinteazaPastrav cu sos frantuzesc din: pastravi, otet, unt, ulei, ciuperci, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 păstrăvi medii
- 2 linguri cu oţet
- 2 linguri cu unt
- 6 linguri cu ulei
- 200 g ciuperci
- 100 ml vin alb
- 2 gălbenuşuri crude
- 4 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală păstrăvii, taie-le capetele şi pune-i la fiert în apă cu oţet, boabe de piper şi o foaie de dafin.
După 15 minute, scoate-i pe un platou.
Taie ciupercile felii, pune-le la călit în unt cu usturoiul pisat.
După ce s-au înmuiat, adaugă vinul şi pătrunjelul tocat. Mai lasă pe foc 20 de minute ca să scadă.
Freacă gălbenuşurile cu ulei până obţii o maioneză. Toarn-o peste ciupercile călduţe.
Amestecă energic, să nu se taie maioneza. Potriveşte de sare şi piper.
Toarnă sosul peste păstrăvii fierţi si serveste.
Pastrav cu sos frantuzesc
Pofta buna!