Păstrăv cu sos de lamaie
PrinteazaO reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte de coriandru, supa de legume, sare si piper.
- 4 pastravi (circa 250 g bucata)
- 2 lamai
- 1 lingura zahar
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura seminte de coriandru macinate
- 200 ml supa de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i de solzi, spălaţi-i bine Şi scurgeţi-i de apă. Ştergeţi-i cu şervetele şi presăraţi-i cu sare şi piper. Puneţi peştii într-o tavă împreună cu uleiul, zeama de la 1 lămâie, supa de legume, seminţele de coriantru măcinate şi zahărul.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi păstrăvii la foc potrivit până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos. Serviţi câte un păstrăv la o porţie stropit cu sosul din tavă şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Păstrăv cu sos de lamaie
Pofta buna!