Pastrav cu sos de migdale
PrinteazaPastrav cu sos de migdale din: pastravi, unt, migdale, vin alb, faina, zeama de lamaie, marar, seminte de mustar, sare, piper, ulei.
- 2 pastravi mici
- 100 g unt
- 1 pahar migdale maruntite sau fulgi
- 100 ml vin alb
- 150 g faina
- 10 linguri zeama de lamaie
- 1 legatura marar
- 1 lingura seminte de mustar macinate
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi peştii şi îi speli bine atât în interior, cât şi la exterior. îi laşi să se scurgă, după care îi usuci cu ajutorul unui şervet curat.
Intr-un bol, amesteci făina cu praful de muştar, mărarul fin tocat, piper şi sare după gust.
Treci peştii prin acest amestec, apoi prin zeamă de lămâie şi din nou prin amestecul cu făină. îi rumeneşti în uleiul încins, pe ambele părţi, la foc mediu, având grijă să nu se usuce prea tare, ci să rămână suculenţi.
Intre timp, topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti uşor migdalele.
Presari 1 linguriţă de făină, amesteci energic şi torni câte puţin vin, alternând cu zeamă de lămâie.
Fierbi sosul până îngroaşă.
Serveşti peştii alături de acest sos acrişor.
Pastrav cu sos de migdale
Pofta buna!
O sa incerc si eu pestele asta