Pastrav cu sos de nuci

Printeaza

Pastrav cu sos de nuci din: pastravi, lamaie, tarhon, nuca, miere, otet, coriandru, sare.

Ingrediente:

  • 2 păstrăvi
  • 1/2 lămâie
  • tarhon în oţet
  • sare

Pentru sos:

  • 100 g nucă
  • 200 ml apă
  • 1 lingură miere
  • sare
  • 2-3 linguri oţet de vin
  • frunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Peştele se spală, se usucă, apoi se asezonează cu sare şi se lasă puţin deoparte.

După circa 10 minute se pune la fiert in apă, se adaugă felii de lămâie şi tarhon şi se fierbe la foc mic.

După fierbere se aşază cu grijă pe farfurie şi se serveşte alături de sosul de nuci.

Pentru sos se macină 3/4 din cantitatea de nucă, se opăreşte cu apă fierbinte, se adaugă mierea şi se fierbe la foc mic până se îngroaşe puţin.

Se ia de pe foc, se adaugă coriandrul mărunţit şi restul de nucă mărunţită şi se potriveşte gustul cu sare şi oţet de vin.

 

Pastrav cu sos de nuci

Pastrav_cu_sos_de_nuci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.