Pastrav cu sos de nuci
PrinteazaPastrav cu sos de nuci din: pastravi, lamaie, tarhon, nuca, miere, otet, coriandru, sare.
Ingrediente:
- 2 păstrăvi
- 1/2 lămâie
- tarhon în oţet
- sare
Pentru sos:
- 100 g nucă
- 200 ml apă
- 1 lingură miere
- sare
- 2-3 linguri oţet de vin
- frunze de coriandru
Mod de preparare:
Peştele se spală, se usucă, apoi se asezonează cu sare şi se lasă puţin deoparte.
După circa 10 minute se pune la fiert in apă, se adaugă felii de lămâie şi tarhon şi se fierbe la foc mic.
După fierbere se aşază cu grijă pe farfurie şi se serveşte alături de sosul de nuci.
Pentru sos se macină 3/4 din cantitatea de nucă, se opăreşte cu apă fierbinte, se adaugă mierea şi se fierbe la foc mic până se îngroaşe puţin.
Se ia de pe foc, se adaugă coriandrul mărunţit şi restul de nucă mărunţită şi se potriveşte gustul cu sare şi oţet de vin.
Pastrav cu sos de nuci
Pofta buna!