Pastrav cu sos picant

Printeaza

Pastrav cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de rosii, busuioc, sare, piper si ulei.

Ingrediente:

  • 4 pastravi
  • 2-3 ardei
  • un ardei iute
  • 2 cepe
  • un fir praz
  • 200 g suc de rosii
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştii, se spală bine în câteva ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se condimentează cu sare, cimbru şi busuioc, atât pe interior, cât şi pe exterior.

Ceapa, prazul şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie fâşii potrivite.

Se călesc în ulei până se înmoaie, apoi se adaugă sarea, piperul, ardeiul iute tăiat mărunt şi sucul de roşii.

Se lasă să scadă şi, la sfârşit, se adaugă busuiocul verde.

Se acoperă cu un capac, se înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă să se înăbuşe.

Intr-o tigaie, se pune uleiul la încins şi apoi se prăjesc păstrăvii la foc potrivit.

După ce s-au rumenit, se scot pe un platou şi se servesc cu sosul picant.

 

Pastrav cu sos picant

Pastrav_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

 

 

 

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu garnitura de legume inabusite

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata pastravul asta

  2. Bai n-am facut pana acum, dar promit ca incerc si eu pastravul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.