Pastrav in sos de praz
PrinteazaPastrav in sos de praz din: ceapa, praz, pastrav, sare, unt, vin, fond de peste, oregano, cimbru, piper, praf de usturoi, piper cayenne, boia, smantana.
- 2 cepe
- 2 fire de praz
- 12 fileuri de păstrăv
- sare
- 100 g unt
- 250 ml vin alb
- 250 ml fond de peşte
- câte 1/2 linguriţă de oregano şi cimbru mărunţit
- câte 1/2 linguriţă de piper, praf de usturoi, piper Cayenne şi boia
- 250 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele.
Se usucă prin tamponare fileurile de păstrăv şi se sărează.
Se topesc 2 linguri de unt într-o cratiţă şi se călesc ceapa şi prazul.
Amestecul se stinge cu vinul şi cu fondul de peşte, apoi se adaugă oregano, cimbru şi condimentele.
Se dă în clocot întregul amestec, după care se adaugă fileurile de peşte.
Se lasă să clocotească circa 10 minute la foc mic, apoi se scot bucăţile de peşte şi se păstrează la cald.
Zeama rămasă se lasă să scadă la jumătate, se adaugă smântână şi se mai lasă la scăzut.
Sosul rezultat se toarnă peste fileurile de păstrăv. Ca garnitură se serveşte un mix de orez şi orez sălbatic.
Pofta buna!