Pastrav in sos de Riesling

Printeaza

O reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt, riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Pastrav in sos de Riesling

  • 6 pastravi
  • 4 cepe rosii
  • 100 g unt
  • 1/2 l Riesling
  • 100 g ciuperci champignon mici
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Curăţă şi se spală păstră­vii. Se curăţă ciupercile şi se stropesc cu zeama de lămâie. Se topeşte 1 lingură de unt într-o tigaie şi se călesc ciuper­cile 2-3 min., amestecând. Ceapa se curăţă şi se toacă: se căleşte într-o lingură de unt topit, până devine aurie.

Se adaugă păstrăvii, vinul Riesling, ciupercile, sare, piper şi nucşoară şi se acoperă vasul cu o folie de aluminiu.

Se introduce vasul în cuptorul cald, la foc mediu, 20 min. Se scoate peştele pe un platou, cu ciupercile în jur şi se păstrează la cald. Se strecoară sosul şi se scade pe foc, apoi se adaugă făina ameste¬cată cu smântână şi se mai lasă pe foc pentru ftt câteva clocote.

Când sosul s-a îngroşat, se stinge focul şi se încorporează untul rămas. Se stropesc păstrăvii cu sos  şi se presară verdeaţa tocată. Se serveşte peştele cu lămâie alături şi cu garnitură de cartofi natur sau orez fiert.

Pastrav in sos de Riesling

Pastrav in sos de Riesling

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.