Pastrav umplut cu ardei din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, ciuperci, porumb, ardei, morcov, telina, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 păstrăvi 1-2 căţei de usturoi 1 pahar cu vin alb 1 lămâie nucşoară rozmarin verde pătrunjel verde ulei de măsline sare piper boia Pentru umplutura: 3-4 ciuperci proaspete 1 conservă mică […]
Pastrav cu sos de rosii si legume
PrinteazaPastrav cu sos de rosii si legume din: pastrav, ceapa rosie, ardei gras, rosii, vin alb, faina, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel, sare, piper.
- 1 păstrăv proaspăt (2 kg)
- 5 cepe roşii mari
- 2 ardei graşi
- 600 g roşii
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri cu făină
- 100 ml ulei
- 2 linguri cu oţet
- 1 ardei iute
- 2 foi de dafin
- 1 lămâie
- 10 g boabe piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi bine peştele, îl speli şi îl tai în felii groase de maximum 2 degete.
Dai feliile prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei, circa 5 minute pe fiecare parte.
Separat, în altă tigaie căleşti ceapa tăiată julien, iar când aceasta s-a înmuiat pui făina rămasă şi mai laşi pe foc un minut, după care stingi cu 100 ml apă.
Amesteci bine şi răstorni totul într-o tavă adâncă.
Pui în tavă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, ardeiul gras tăiat julien şi foile de dafin.
Pui bucăţile de peşte în tavă peste ceapă, torni peste ele sosul de roşii, adăugând oţetul, boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, vinul şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Serveşti peştele cald, ornat cu feliuţe de lămâie şi cu pătrunjel verde tocat mărunt, presărat pe deasupra.
Pofta buna!
Pastrav umplut cu ardei
Pastrav cu sos de sofran
Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]
Pofta buna!