pastrav afumat, hribi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, verdeata. Descoperă rețeta noastră exclusivă de Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi, o combinație perfectă între savoarea tradițională românească și rafinamentul ingredientelor gourmet. Ușor de pregătit, această ciorbă este un festin pentru simțuri.” […]
Pastrav in sos de vin rosu
PrinteazaPastrav in sos de vin rosu din: pastravi, vin rosu, otet de vin rosu, supa de legume, morcov, ceapa, foi de dafin, ulei, cimbru, patrunjel, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 pastravi (250g/buc.)
- 300ml vin rosu
- 250ml otet de vin rosu
- 200ml supa de legume
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- 2 foi de dafin
- 50ml ulei
- 1 lingurita rasa cimbru pisat
- 1 leg. patrunjel
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastrav in sos de vin rosu: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa si sterge-l cu un servet. Pune-l apoi intr-o tava si pune peste el otetul fiert.
Acopera tava si lasa la rece 30 de minute, dupa care scoate pestele din tava si lasa-l sa se scurga bine, apoi pune-l intr-o alta tava.
Separat, pune ceapa si morcovul, ambele curatate si spalate, la fiert in supa de legume. Fierbe-le bine, apoi paseaza-le.
Pune piureul obtinut in vin, omogenizeaza bine sosul si toarna-l peste pastravi.
Pune in tava cu peste foile de dafin, cimbrul, uleiul si cateii de usturoi, taiati in feliute.
Potriveste de sare si piper si pune pestele la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Serveste pastravul cald cu sos din tava si orneaza cu rondele de lamaie .
Pofta buna!
Ciorbă Ciocăneșteană cu Păstrăv Afumat și Hribi
Pastravi cu pesto de patrunjel
din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
Pofta buna!