Pastrav cu sos
PrinteazaPastrav cu sos din: pastrav, sare, faina, unt, lamaie.
- 6-8 păstrăvi
- sare
- 3 linguri cu făină
- 3 linguri cu unt
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi păstrăvii de aripioare şi de cozi, goliţi-i, spălaţi-i cu multă apa rece şi lasaţi-i să se scurgă. Săraţi-i pe dinăuntru şi pe dinafară, treceţi-i prin faină şi prsyiţi-i in 2 linguri cu unt. Stropiţi cu zeamă de lămâie păstrăvii şi lăsaţi-i deoparte.
Sosul de faină în care s-a prăjit peştele mai primeşte 1 lingură cu unt, iar cand devine spumos, turnaţi sosul peste peşte. Serviţi peştele cald, cu felii de pâine prăjită şi felii subţiri de lămâie aşezate peste peşte.
Pofta buna!