Pastrav cu spanac si miere
PrinteazaPastrav cu spanac si miere din: cimbru, fileuri de pastrav, lamaie, ulei de rapita, usturoi, spanac, nucsoara, miere.
- 1 mână mică de fire de cimbru
- 2 fileuri de 150g de păstfăv, fără piele zeama şi coaja de la o lămâie
- 3 linguriţe ulei de rapiţă
- 3 căţei de^ilturoi, 1 zdrobit, 2 feliaţi 250g de spanac tânăr Vi linguriţă de nucşoară măcinată
- 1 linguriţă de miere
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Taie două bucăţi mari de hârtie de copt, pune cimbrul în mijlocul acestora, apoi aşază păstrăvul deasupra.
Amestecă zeama de lămâie cu 2 linguriţe de ulei şi usturoiul zdrobit, toarnă-l deasupra peştelui şi împachetează hârtia astfel încât toate sucurile să rămână înăuntru. Transferă pachetele într-o tavă şi coace-le 10 minute.
Intre timp, găteşte spanacul cu 1 linguriţă de ulei. Când aproape s-a călit, adaugă usturoiul şi scorţişoara, apoi continuă să-l găteşti până când este gata.
Desfă pachetele cu peşte, adaugă mierea deasupra fileurilor şi presară coaja de lămâie. Serveşte peştele în pachete sau aşază-l deasupra spanacului.
Pofta buna!