Pastrav cu telina si usturoi din: pastravi, ceapa, usturoi, telina, maioneza, lamaie, vin, sare, piper, otet.
Ingrediente:
3-4 păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare
o ceapă
doi căţei de usturoi
400 g ţelină
o cană de maioneză (pregătită dintr-un ou, untdelemn şi zeamă de lămâie)
două lămâie
un pahar cu vin alb
sare
piper
o lingură de oţet
Mod de preparare:
pun la fiert două căni de apă cu sare, piper, vin, oţet. aruncă în această zeamă ceapa şi usturoiul (tăiat felii).
Păstrăvii (curăţaţi, evisceraţi, spălaţi) se fierb 20 de minute în acest amestec, apoi se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcească în zeama în care au fiert.
După ce s-au răcit, se scot, se lasă să se scurgă şi cu foarfecele de bucătărie li se taie capetele şi cozile.
Se extrage şira spinării. Ţelina se dă pe râzătoare, se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi apoi se amestecă bine cu maioneza.
Peştele se serveşte pe pat de ţeliină, cu câte un sfert de lămâie.
Pastrav la gratar cu rozmarin din: pastrav, lamaie, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti o lămâie 100 ml ulei o legătură cimbru o legătură rozmarin 6 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Uleiul se amestecă cu cimbrul, rozmarinul, jumătate de lămâie si usturoiul pisat. Se presără peştele cu sare […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.