Pastrav la tigaie cu salata
PrinteazaPastrav la tigaie cu salata din: ulei de masline, unt, fileuri de pastrav, crutoane, fulgi de migdale, frunze de salata, sfecla rosie, ulei de masline, otet de vin rosu.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 25 g unt
- 3 fileuri de pastrav
- 1/4 franzela (140 g) de paine, taiata in crutoane
- 1 mana cu fulgi de migdale
- 85 g valeriana sau frunze de salata
- 250 g de sfecla rosie fiarta, taiata in bucatele
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet de vin rosu
Mod de preparare:
Incinge 1 linguriţă de ulei de măsline împreună cu untul într-o tigaie mare nonaderentă, până când încep să facă spumă.
Pune peştele în tigaie, cu pielea în jos, şi prăjeşte-l 10-15 minute, stropindu-l des cu untul clin tigaie, până când pielea a devenit crocantă, iar carnea s-a pătruns, întoarce-l pe partea cealaltă timp de 1 minut.
Scoate-l din tigaie şi ţine-l la cald. Adaugă restul de ulei în tigaie şi pune în ea cubuleţele de bacon şi crutoanele
. Prăjeşte-le 10 minute, până devin crocante, între timp, prăjeşte fulgii de migdale într-o tigaie uscată, la foc mediu.
Intr-un bol mic, combină uleiul şi oţetul pentru dressing cu nişte sare şi piper, apoi pune dressingul deoparte.
Amestecă valeriana, sfecla roşie, baconul, crutoanele, migdalele, uleiul de masline si otetul într-un bol mare.
Pune câte un fileu de păstrăv pe fiecare farfurie şi serveşte-l cu salata alături.
Pastrav la tigaie cu salata
Pofta buna!