Pastrav la tigaie cu salata

Printeaza

Pastrav la tigaie cu salata din: ulei de masline, unt, fileuri de pastrav, crutoane, fulgi de migdale, frunze de salata, sfecla rosie, ulei de masline, otet de vin rosu.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 25 g unt
  • 3 fileuri de pastrav
  • 1/4 franzela (140 g) de paine, taiata in crutoane
  • 1 mana cu fulgi de migdale
  • 85 g valeriana sau frunze de salata
  • 250 g de sfecla rosie fiarta, taiata in bucatele
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de vin rosu

 

Mod de preparare:

Incinge 1 linguriţă de ulei de măsline împreună cu untul într-o tigaie mare nonaderentă, până când încep să facă spumă.

Pune peştele în tigaie, cu pielea în jos, şi prăjeşte-l 10-15 minute, stropindu-l des cu untul clin tigaie, până când pielea a devenit crocantă, iar carnea s-a pătruns, întoarce-l pe partea cealaltă timp de 1 minut.

Scoate-l din tigaie şi ţine-l la cald. Adaugă restul de ulei în tigaie şi pune în ea cubuleţele de bacon şi crutoanele

. Prăjeşte-le 10 minute, până devin crocante, între timp, prăjeşte fulgii de migdale într-o tigaie uscată, la foc mediu.

Intr-un bol mic, combină uleiul şi oţetul pentru dressing cu nişte sare şi piper, apoi pune dressingul deoparte.

Amestecă valeriana, sfecla roşie, baconul, crutoanele, migdalele, uleiul de masline si otetul într-un bol mare.

Pune câte un fileu de păstrăv pe fiecare farfurie şi serveşte-l cu salata alături.

 

Pastrav la tigaie cu salata

Pastrav_la_tigaie_cu_salata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.