Păstrăv la Cuptor cu Lămâie și Mărar – Rețeta o Cină Delicioasă și Sănătoasă – este o alegere excelentă pentru o cină sănătoasă și savuroasă. Acest pește delicat și aromat se combină perfect cu prospețimea lămâii și aroma intensă a mărarului, creând un preparat simplu dar rafinat. Peștele, bogat în proteine și omega-3, este esențial […]
Pastrav umplut aromat
PrinteazaPastrav umplut aromat din: pastrav, ulei, lamaie, unt, ceapa, orez, condimente, scortisoara, migdale, alune.
Ingrediente:
- 1 păstrăv de aprox. 1 kg
- 12 frunze de viţă-de-vie mari, spălate
- 30 ml ulei
- 1 lămâie şi 1 limetă, feliate, pentru a servi
Pentru umplutura:
- câte 15 ml ulei de măsline şi unt
- 1 ceapă, mărunţită
- 200 ml orez jasmine sau orez basmati
- 50 g condimente chinezeşti 5 arome
- 1 foaie de dafin
- 1 băţ de scorţişoară
- 450 ml apă fiartă
- 5 g sare
- 30 g frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
- coaja de la 1 lămâie
- 60 g fulgi de migdale prăjite
- 15 g alune, rumenite
Mod de preparare:
Pentru umplutură, prăjeşte ceapa în ulei şi unt până devine transparentă.
Adaugă orezul şi condimentele şi prăjeşte 2 minute, până când toate boabele sunt acoperite cu ulei.
Adaugă apa fiartă şi sarea, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă pe foc aproximativ 12 minute, sau după instrucţiunile de pe pachet. Adaugă restul ingredientelor, ia cratiţa de pe foc şi lasă să se răcească.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Spală peştele, apoi usucă-l bine cu un prosop din hârtie.
Cu grijă, taie-l de-a lungul şirei spinării şi înlătură oasele. Asezonează-l în interior şi pe-afară cu sare şi piper.
Umple-l cu amestecul de orez. Infăşoară peştele în frunzele de viţă (coada şi capul pot rămâne neacoperite) şi leagă-l cu o aţă.
Pune-l într-o tavă şi coace-l 45 de minute.
Scoate apoi sfoara şi serveşte-l imediat, alături de felii de lămâie şi limetă.
Pastrav umplut aromat
Pofta buna!
Păstrăv la Air Fryer – Păstrăvul este un pește delicat și savuros, apreciat pentru textura sa fină și gustul subtil. Preparat la air fryer, păstrăvul devine crocant la exterior și suculent la interior, păstrându-și toate valorile nutritive. Această metodă de gătire modernă nu doar că este rapidă și eficientă, dar și sănătoasă, deoarece utilizează foarte […]