Pastrav umplut cu ardei
PrinteazaPastrav umplut cu ardei din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, ciuperci, porumb, ardei, morcov, telina, ardei, sare, piper, boia.
- 4 păstrăvi
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 pahar cu vin alb
- 1 lămâie
- nucşoară
- rozmarin verde
- pătrunjel verde
- ulei de măsline
- sare
- piper
- boia
Pentru umplutura:
- 3-4 ciuperci proaspete
- 1 conservă mică de porumb
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1 ardei gras
- mărar verde
- 1 lingură cu unt
- nucşoară
Mod de preparare:
Curăţă şi spală peştii, lasă-i să se zvânte un pic, condimentează-i cu sare, piper şi boia.
Sotează legumele pentru umplutură, tocate mărunt, în unt fierbinte. Când sunt gata, potriveşte gustul cu sare şi nucşoară şi aromatizează cu mărar verde.
Indeasă în peşti umplutura pregătită şi aşază-i în tava unsă cu ulei de măsline. Presară nucşoară, pătrunjel şi rozmarin, usturoiul bine pisat şi adaugă vinul.
Dă la cuptorul încins pentru 35-45 de minute.
Serveşte peştele cald, alături de cartofi natur, felii de lămâie şi verdeaţă proaspătă, după preferinţă.
Pofta buna!