Pastrav umplut cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de pastrav umplut cu ciuperci, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare, piper negru, vin alb dulce, ardei, patrunjel.
- 4 păstrăvi mari
- 500 g ciuperci
- o legătură ceapă
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- 3-4 linguri ulei de floarea- soarelui
- sare
- piper negru măcinat
- 100 ml vin alb dulce
- 4-5 ardei
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine păstrăvul, apoi se taie si se face un buzunar pentru umplutură. Se curăţă ciupercile şi ceapa, se spală şi se taie mărunt, apoi se călesc.
Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să scadă. Se adaugă pesmetul şi verdeaţa tocată mărunt. Se umplu peştii, se pun în tavă şi se presară cu ulei, sare şi piper. Se bagă în cuptor.
Se spală, se şterg şi se coc ardeii, apoi se taie feliute şi se se servesc cu pestele rumenit. Se asezonează cu pătrunjel proaspăt.
Pastrav umplut cu ciuperci
Pofta buna!