Păstrăv umplut cu verdeaţă
PrinteazaO reteta de pastrav umplut cu verdeata din: pastravi, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, vin, lamaie, sare si piper.
- 4 pastravi (a 300 g)
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei
- 2 linguri vin alb
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă fin ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Se încinge uleiul în tigaie, se călesc ceapa şi usturoiul, se stinge cu vinul şi se dă într-un clocot. Se adaugă pătrunjelul, se potriveşte de gust, se lasă să se răcească. Păstrăvii se spală cu apă rece pe dinafară şi pe dinăuntru.
Se usucă prin tamponare cu un prosop de hârtie, se condimentează cu sare şi piper pe dinăuntru, apoi se umplu cu amestecul de pătrunjel. Se ung cu puţin ulei pe partea exterioară şi se frig la grătar, câte 5 minute pe fiecare parte.
Se servesc pe farfurie, cu câte un sfert de lămâie drept decor.
Păstrăv umplut cu verdeaţă
Pofta buna!