Pastrav cu varza si ardei gras

Printeaza

Pastrav cu varza si ardei gras din: păstrăv sau un alt peşte fără oase, varză albă, varză roşie, ulei, ceapă, condimente pentru peşte, ardei gras, ardei iute, roşii, sare, cimbru, sare de lămâie sau zeamă de lămâie.

 

Ingrediente:

  • 1 kg păstrăv sau un alt peşte fără oase
  • 1 kg varză albă
  • 1 kg varză roşie
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • condimente pentru peşte
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 kg roşii bine coapte
  • sare
  • 1 crenguţă de cimbru
  • opţional, sare de lămâie sau zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli şi îl usuci între şervete. Il pre­sari cu condimente pentru peşte şi îl laşi în frigider. Cureţi ceapa şi ardeii.

Tai ceapa mărunt şi ardeii în fâşii subţiri. Incingi uleiul şi căleşti ceapa şi ardeii, apoi adaugi treptat cele două tipuri de varză şi roşi­ile, în prealabil decojite şi mărunţite în blender.

Le laşi pe foc până se înmoaie varza şi scade, iar spre sfârşit condimentezi după gust şi acreşti, dacă do­reşti, cu sare sau cu zeamă de lămâie. Răstorni într-un vas termorezistent varza, iar dea­supra pui crenguţa de cim­bru şi bucăţi de peşte.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute. în acest răstimp, întorci cu atenţie peştele, ca să nu se rupă. După ce peştele s-a rume­nit, îl serveşti cu mămăliguţă caldă.

Pastrav cu varza si ardei gras

Pastrav_cu_varza_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.