Pastrav cu varza si ardei gras
PrinteazaPastrav cu varza si ardei gras din: păstrăv sau un alt peşte fără oase, varză albă, varză roşie, ulei, ceapă, condimente pentru peşte, ardei gras, ardei iute, roşii, sare, cimbru, sare de lămâie sau zeamă de lămâie.
Ingrediente:
- 1 kg păstrăv sau un alt peşte fără oase
- 1 kg varză albă
- 1 kg varză roşie
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- condimente pentru peşte
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 kg roşii bine coapte
- sare
- 1 crenguţă de cimbru
- opţional, sare de lămâie sau zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi îl usuci între şervete. Il presari cu condimente pentru peşte şi îl laşi în frigider. Cureţi ceapa şi ardeii.
Tai ceapa mărunt şi ardeii în fâşii subţiri. Incingi uleiul şi căleşti ceapa şi ardeii, apoi adaugi treptat cele două tipuri de varză şi roşiile, în prealabil decojite şi mărunţite în blender.
Le laşi pe foc până se înmoaie varza şi scade, iar spre sfârşit condimentezi după gust şi acreşti, dacă doreşti, cu sare sau cu zeamă de lămâie. Răstorni într-un vas termorezistent varza, iar deasupra pui crenguţa de cimbru şi bucăţi de peşte.
Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute. în acest răstimp, întorci cu atenţie peştele, ca să nu se rupă. După ce peştele s-a rumenit, îl serveşti cu mămăliguţă caldă.
Pastrav cu varza si ardei gras
Pofta buna!