Pastrav cu varza
PrinteazaPastrav cu varza din: mar, morcov, ceapa, ulei, varza murata, vin alb, gem de gutui, piper, pastrav, ulei, susan, lamaie.
Ingrediente:
garnitură:
- 1 măr
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 500 g varză murată
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri gem de gutui
- sare
- 1 vârf de cuţit piper cayenne
Pentru peşte:
- 600 g păstrăv
- 2 linguri ulei
- 2 linguriţe susan negru
- sare
- piper
- sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pastrav cu varza: Spălaţi mărul, tăiaţi-l în patru, îndepărtaţi-i seminţele, apoi tăiaţi-l mărunt. Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.
Incingeţi uleiul. Căliţi acolo mărul, morcovii şi ceapa. Adăugaţi varza şi treceţi prin ea puţin cu furculiţa. Fierbeţi totul la foc mic.
Turnaţi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi înăbuşit circa 15 minute.
Indepărtaţi capacul şi fierbeţi în continuare 10 minute. Adăugaţi gemul de gutui. Condimentaţi totul cu sare şi puţin piper Cayenne.
Spălaţi peştele şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, încingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu.
Prăjiţi peştele câte 3-4 minute pe ambele părţi, apoi presăraţi-l cu susan. Condimentaţi-l cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie.
Serviţi-l împreună cu varza şi legumele pregătite şi ornaţi totul după cum doriţi.
Poftă bună!