Pastrav cu varza

Printeaza

 Pastrav cu varza din: mar, morcov, ceapa, ulei, varza murata, vin alb, gem de gutui, piper, pastrav, ulei, susan, lamaie.

Ingrediente:

garnitură:

  • 1 măr
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 500 g varză murată
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri gem de gutui
  • sare
  • 1 vârf de cuţit piper cayenne

Pentru peşte:

  • 600 g păstrăv
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguriţe su­san negru
  • sare
  • piper
  • sucul de la o jumătate de lămâie

 

Mod de preparare:

Pastrav cu varza: Spălaţi mărul, tăiaţi-l în patru, îndepărtaţi-i seminţele, apoi tăiaţi-l mă­runt. Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.

Incingeţi uleiul. Căliţi acolo mărul, morcovii şi ceapa. Adăugaţi varza şi treceţi prin ea puţin cu furculiţa. Fierbeţi totul la foc mic.

Turnaţi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi înăbuşit circa 15 mi­nute.

Indepărtaţi capacul şi fierbeţi în continuare 10 mi­nute. Adăugaţi gemul de gu­tui. Condimentaţi totul cu sare şi puţin piper Cayenne.

Spălaţi peştele şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, încingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu.

Prăjiţi peş­tele câte 3-4 minute pe am­bele părţi, apoi presăraţi-l cu susan. Condimentaţi-l cu sa­re şi piper, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie.

Serviţi-l îm­preună cu varza şi legumele pregătite şi ornaţi totul după cum doriţi.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.