Păstrăv cu vin alb

Printeaza

Păstrăv cu vin alb

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare
  • 4 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 300 g ciuperci de Paris
  • 2 lămâi
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 20 cl de vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Păstrăv cu vin alb: Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei o crenguţă de rozmarin în interiorul fiecăruia. Tăiaţi partea din tulpina ciupercilor care intră în pă­mânt înainte de a le spăla. Tocaţi.

Tăiaţi lămâia în rondele subţiri. Scoateţi coaja de la cealaltă lămâie şi recuperaţi zeama. Tocaţi căţeii de usturoi. Spălaţi prazul, păstrând doar patea comestibilă. Tăiaţi în rondele subţiri. încălziţi, în prealabil, cuptorul la 210° (treapta 7).

Repartizaţi uleiul de măsline pe fundul unui vas termorezistent. Puneţi ciupercile, cei 4 păstrăvi, apoi acoperiţi-i cu prazul şi cu rondelele de lămâie. Presăraţi deasupra coaja de lămâie.

Amestecaţi vinul alb, zeama de lămâie şi usturoiul, apoi turnaţi peste preparat. Acoperiţi totul cu o folie de aluminiu şi prindeţi marginile ermetic. Puneţi la cuptor şi lăsaţi timp de 35 de minute.

 

Poftă bună!

 

 

 

Tobă de Porc Aromată – Rețetă Tradițională

Rețetă Tradițională din: inima de porc, limba de porc, carne de porc, mat gros, sare, piper, boia, usturoi, coriandru, chimion, orez. Descoperiți o rețetă modernizată de tobă de porc, un deliciu al bucătăriei românești, acum îmbogățită cu o selecție de condimente aromate. Această rețetă combină tradiția cu un aer modern, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.