Rețetă Tradițională din: inima de porc, limba de porc, carne de porc, mat gros, sare, piper, boia, usturoi, coriandru, chimion, orez. Descoperiți o rețetă modernizată de tobă de porc, un deliciu al bucătăriei românești, acum îmbogățită cu o selecție de condimente aromate. Această rețetă combină tradiția cu un aer modern, […]
Păstrăv cu vin alb
PrinteazaPăstrăv cu vin alb
Ingrediente:
- 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare
- 4 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 300 g ciuperci de Paris
- 2 lămâi
- 3 căţei de usturoi
- 2 fire de praz
- 2 linguri de ulei de măsline
- 20 cl de vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstrăv cu vin alb: Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei o crenguţă de rozmarin în interiorul fiecăruia. Tăiaţi partea din tulpina ciupercilor care intră în pământ înainte de a le spăla. Tocaţi.
Tăiaţi lămâia în rondele subţiri. Scoateţi coaja de la cealaltă lămâie şi recuperaţi zeama. Tocaţi căţeii de usturoi. Spălaţi prazul, păstrând doar patea comestibilă. Tăiaţi în rondele subţiri. încălziţi, în prealabil, cuptorul la 210° (treapta 7).
Repartizaţi uleiul de măsline pe fundul unui vas termorezistent. Puneţi ciupercile, cei 4 păstrăvi, apoi acoperiţi-i cu prazul şi cu rondelele de lămâie. Presăraţi deasupra coaja de lămâie.
Amestecaţi vinul alb, zeama de lămâie şi usturoiul, apoi turnaţi peste preparat. Acoperiţi totul cu o folie de aluminiu şi prindeţi marginile ermetic. Puneţi la cuptor şi lăsaţi timp de 35 de minute.
Poftă bună!
Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă
Rețetă clasică și delicioasă din: carne de vitel, sunca, branza gruyere, unt, ceapa, supa de pui, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, faina, frunze de patrunjel. Ingrediente: 600g de carne de vitel, tăiată subțire 150g de șuncă, tăiată subțire 150g de brânză Gruyère, […]