Pastravi cu bere
PrinteazaO reteta delicioasa de pastravi cu bere din: pastravi, lamaie, ceapa, faina, foi de dafin, bere, ulei, sare si piper.
- 2 pastravi
- 1 lamaie intreaga
- 2 cepe mijlocii (alba si rosie)
- faina
- 2 foi de dafin
- 1/2 l bere
- 2 linguri ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli în apă cu zeama de la 1/2 lămâie, apoi îl usuci şi îl dai prin făină. Tai rondele ceapa şi cealaltă jumătate de lămâie, iar frunzele de dafin le rupi în bucăţele.
Aşezi peştele într-o formă rezistentă la căldură, (preferabil de yena), îl înconjori cu felioare de ceapă şi decorezi cu felii de lămâie.
Stropeşti peştele cu ulei, presari frunzele de dafin şi torni uşor berea, care trebuie să acopere peştele.
Acoperi vasul cu o foaie de staniol şi îl introduci la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Când e gata, îl scoţi, desfaci foaia de staniol şi mai dai vasul la cuptor încă 10 minute să se rumenească.
Serveşti peştele cu rondele de lămâie şi decorat cu frunzuliţe de pătrunjel verde. Serveşti alături de un pahar cu bere sau cu vin.
Pastravi cu bere
Pofta buna!
De abia astept sa gust dintr-un pastrav 🙂
Au iesit buni?