Păstrăvi cu cartofi
PrinteazaO reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper.
- 4 pastravi
- 2 linguri ulei
- 1 lamaie
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 400 g cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un şervet. Stropiţi-i cu lămâie şi condimentaţi-i cu sare şi piper, după gust. Tăiaţi verdeaţa, amestecaţi-o şi umpleţi peştii cu ea, după ce i-aţi stropit cu ulei.
Impachetaţi fiecare peşte în folie, în aşa fel, încât să nu se scurgă sucul lăsat în timpul gătirii. Puneţi peştii astfel pregătiţi într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit, între timp, curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în rondele. Fierbeţi-le în apă cu sare. Când sunt fierte, scurgeţi-le de apă şi repartizaţi-le în patru farfurii calde.
Deasupra lor desfaceţi peştii, astfel încât sucul să se scurgă peste cartofi. Stropiţi cu lămâie şi serviţi cu pătrunjel verde presărat deasupra.
Păstrăvi cu cartofi
Pofta buna!