Pastravi umpluti cu branza din: pastravi, suc de lamaie, unt, branza, spanac, faina, ou, smantana, sare, piper. Ingredinete: 4 păstrăvi de câte 250 g suc de lămâie unt sare şi piper negru 100 g spanac tocat 100 g brânză nesărată 1 lingura faina 1 gălbenuş 2 linguri smântână acră coaja şi zeama de la 1 […]
Pastravi in cetina ( harzob de brad )
PrinteazaPastravi in cetina din: pastravi, marar, cimbru, sare.
Ingrediente:
Preparare:
Se spală bine păstrăvul curăţat de intenstine şi se sărează după gust.
Intr-un loc bine ferit de vânt se face în pământ o groapă.
Se aprinde în ea un foc de crengi de brad.
Când jarul este bine încins şi s-a acoperit de o pulbere fină de cenuşă se presară arome, mărar uscat, cimbru şi se aşază păstrăvii în scoarţă de brad (hârzob).
Hârzobul este un fel de coşuleţ făcut din scoarţă de brad (tânără).
Se pune fiecare păstrăv între două bucăţi de coajă, potrivite cu partea umedă spre peşte, apoi se leagă hîrzobul cu ramuri tinere de brad şi se aşază de jur-împrejurul jarului, ca spiţele unei roţi.
Când cetina a ars şi hârzobul a început să se carbonizeze, este semn că peştele trebuie întors.
Dacă fumegă şi a doua faţă a hârzobului, peştele este gata.
Se serveşte şi rece. Este foarte delicios.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pastravi rasol cu legume
Pastravi rasol cu legume din: pastrav, otet, sare, ulei, lamaie, legume, verdeata. Ingrediente: 4-6 păstrăvi 2 linguri cu oţet sare 3-4 linguri cu ulei de măsline 1/2 lămâie legume fierte crenguţe de verdeaţă Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii de intestine, înlăturaţi-le capetele, puneţi la fiert în apa care clocoteşte în care aţi pus 2 […]
Pofta buna!