Pastravi cu bere

Printeaza

Pastravi cu bere

Ingrediente:Pastravi cu bere

  • 2 păstrăvi
  • 1 lămâie întreagă
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 linguri făină
  • 2 foi dafin
  • 1 sticlă mică de bere
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele şi-l speli în apă cu zeama de la 1/2 lămâie, apoi îl usuci şi-l dai prin făină. Tai ceapa şi cealaltă jumătate de lămâie rondele, iar foaia de dafin o rupi bucăţele.

Aşezi peştii într-o formă rezistentă la căldură, îi înconjori cu felioare de ceapă şi decorezi cu felii de lămâie. Stropeşti cu ulei şi presari foaie de dafin. Torni uşor berea, care trebuie să acopere peştii.

Acoperi vasul cu o foaie de staniol şi-l introduci în cuptor, la foc potrivit, 1/2 oră. îl scoţi, desfaci foaia de sta­niol şi mai pui la cuptor (10 minute), să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.